Onsdag 26 Jan
Stockholm

Färjor räddade passagerarna

Färjor lyckades snabbt rycka ut och hjälpa passagerarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under torsdagskvällen som planet störtade i den iskalla Hudsonfloden. En hel del passagerare hamnade i det nollgradiga vattnet och kämpade för att hålla sig flytande.

Ett flertal färjor, som vanligen transporterar pendlare och turister över Hudsonfloden, började genast att åka ut till platsen för att rädda flygplanets passagerarna så snabbt som möjligt. Planet var omgivet av isvatten upp till fönstren då räddningspersonal öppnade dörrarna för att dra ur de personer som fortfarande befann sig i planet.

– Det var en märklig syn att se färjornas passagerare titta på när deras båtar vände för att plocka upp människorna i det iskalla vattnet, säger ett ögonvittne till MSNBC.

Ett antal båtar omringade planet, som långsamt verkade sjunka. Människor befann sig i panik och många av dem blödde.

– Jag såg något som verkade vara en bakfena ur vattnet. Alla båtar cirkulerar nu runt området. Jag kan inte riktigt förklara mer nu, säger Erica Schietinger, vars kontor ligger beläget i närheten, enligt NJ.

Enligt Christian Martin, som bevittnade kraschen från en byggnad i närheten, gick räddningsarbetet smidigt till. Passagerarna ställde sig på rad, i väntan på att räddas.

– Inom ungefär fyra minuter så var det en färja där och man kunde se folk på vingarna. Det verkade som om det fanns gott om tid för folk att gå av och inom tio minuter fanns där tre eller fyra båtar, från New Jersey och New York, säger Martin.

– Eftersom så många såg flygkraschen från motorvägen och skyskraporna och därför ringde nödnumret var 25 stycken färjor på väg in mot planet redan efter några minuter, berättar en journalist på CNN under deras livesändning.

I nuläget är alla passagerarna räddade och befinner sig i säkerhet.

Enligt CNN är piloten en rutinerad sådan, som jobbat för US Airlines sedan 1980.

Mer nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela