Peru och Chile i Youtubekrig

Perus arméchef tyckte att chilenare borde återvända i "lådor" eller "plastpåsar".


Relationerna mellan Chile och Peru blir allt frostigare. Efter att Perus arméchef Edwin Donayre fällt anti-chilenska kommentarer i ett videoklipp på Youtube, tvingas Chile nu ställa in ett inplanerat försvarsministerbesök i grannlandet.

– Jag har överlagt med utrikesministern och i enlighet med hans rekommendationer har jag bestämt mig för att inte resa till Chile just nu utan invänta ett annat tillfälle, sa den peruanske försvarsministern Antero Flores-Aráoz, som skulle ha åkt till ett evenemang i den chilenska hamnstaden Valparaiso nästa vecka.

Uttalandet kommer i samband med att den chilenska regeringen meddelat att en visit vore omöjlig efter att arméchefen sagt att chilenare inte borde släppas in i landet, och att om de ändå trotsade och dök upp så skulle de tvingas återvända i "lådor eller "plastpåsar", enligt TT.

Arméchefen gjorde uttalandet för flera månader sedan, men det är först nu videoklippet cirkulerar på internet och har fångat mediernas intresse. Den peruanske presidenten Alan Garca har lovat att militären ska få en skyndsam pensionering.

Se klippet där arméchef Edwin Donayre fäller kommentaren om chilenarna nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!