Stockholm

USA befinner sig i recession

President George Bush: Jag är ledsen.


Läs mer

NEW YORK. The National Bureau of Economic Research, NBER, konstaterade i dag vad de flesta amerikaner redan vet - landet har befunnits i recession, sedan december 2007.

Samma resultat kom den numera Bank of America-ägda investmentbanken Merrill Lynch fram till redan i januari tidigare i år, men då sa NBER:s ordförande Martin Feldstein till CNBC att han inte trodde de befann sig recession just då, enligt E24. Nu har de dock tänkt om.

I dag säger NBER att försämringen inom arbetsmarknaden under hela 2008 är starkt skäl till att man nu väljer att ange att recessionen började redan förra året.

Vita huset konstaterar recessionen

Vita husets pressekreterare Tony Fratto konstaterar recessionen men säger att man måste fokusera på de åtgärder som görs för att klara krisen.

–Det viktigaste vi kan göra för ekonomin just nu är att återställa finans- och kreditmarknaden till det normala, och fortsätta att jobba med bostadsmarknaden, sa Tony Fratto enligt CNN.

President George Bush säger att han kommer att ge understöd till ytterligare federala ingripanden, om så skulle behövas. Bush tycker det är tråkigt.

– Jag är ledsen för det som händer förstås, säger president Bush till Fox News.

Över en miljon amerikaner har förlorat sina jobb

Under årets första tio månader förlorade 1,2 miljoner amerikaner sina jobb. Ekonomer tror att ytterligare runt 325 000 gick miste om sina jobb i november.

Andra punkter som pekar på recession är lägre personliga inkomster, industriproduktion, grosshandeln och detaljhandeln, enligt CNN.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.