Fredag 23 Jul
Stockholm

Kennedy senator efter Clinton?

Presidentdottern Caroline Kennedy överväger att försöka bli senator. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Presidentdottern Caroline Kennedy överväger att bli senator efter Hillary Clinton, rapporterar New York Times.

En av hennes många kusiner, Robert F Kennedy Junior, bekräftar för tidningen på fredagen att "det verkar som om hon funderar på detta".

– Men det är långtifrån klart att den 51-åriga juristen får efterträda Clinton. Det finns flera andra möjliga kandidater till senatsplatsen, bland andra New Yorks åklagare Andrew Cuomo - och Hillarys man, expresident Bill Clinton.

Robert Kennedy sade att han talat med Caroline om saken den senaste veckan, sedan det stod klart att Hillary Clinton blir utrikesminister under den tillträdande presidenten Barack Obama, och därmed lämnar uppdraget som senator i New York.

– En massa människor har de senaste två veckorna uppmanat henne att göra det, sade Kennedy.

Han själv avvisade nyligen möjligheten att ta posten, som en gång innehades av hans far Robert F Kennedy.

Denne mördades 1968 under en valkampanj - fem år efter det att Carolines far, president John F Kennedy, mördades i Dallas.

New Yorks demokratiske guvernör David Paterson, som har i uppdrag att utse Clintons ersättare, säger till tidningen att han diskuterade senatsplatsen i onsdags med Caroline.

– Hon uttryckte inte något intresse för senaten. Men vi talade om senaten och jag fick intrycket att hon försökte informera sig lite för att avgöra om hon var intresserad eller inte.

Paterson tillade att han inte erbjudit någon uppdraget ännu.

Kennedy och hennes farbror, Massachusetts-senatorn Edward Kennedy, var bland de många inflytelserika personer som stödde Obamas presidentvalskampanj.

Den som utses av Paterson får sitta i två år. Därefter måste fyllnadsval hållas.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela