Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bombayterrorister tog amfetamin

- 06/12/2008, 23:21 -

Nya uppgifter pekar på att terroristerna tog amfetamin för att orka med.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur den brittiska tidningen Daily Telegraph hävdade att Bombayterroristerna kunde hålla sig alerta under attacken med hjälp av LSD.

Denna och flera andra tidningsankor spreds snabbt under de kaotiska timmarna när nyhetsflödet hade svårt att urskilja sant från falskt. Det mesta var rena spekulationer.

Men nu har det kommit nya uppgifter. Polisen i Bombay påstår nu att tio islamistiska militanter, som höll gisslan på två hotell och i ett judiskt bönecenter, hade tagit drogen amfetamin. De kunde hålla sig alerta under 60 timmar utan mat och sömn. Och deras sinnen förstärktes.

– Terroristerna kunde därför höra ljudet från låga decibeltal och vara vakna under långa perioder, sa Vishwas Nagre Paril, polistjänsteman på antinarkotikaenheten enligt al Alarabiya.

Media har också rapporterat att kvarlevorna av en död terrorist dokumenterade en tom mage. Vilket kan indikera att han inte ätit på flera dagar och därför skulle kunna ha tagit drogen amfetamin.

Tester av flera döda terrorister kommer att utföras på Bombays Nair-sjukhus i veckan.

Video: Trainspotting - en klassiskt speedad intervju:

Skrivet av: