32 mord - på anstalt för pojkar

32 pojkar kan ha blivit mördade på en amerikansk skola.


Fyra män kom i kontakt med varandra via internet. Fyra män som delade samma hemska minnen av brutalitet från sina ungdomsår på en amerikansk uppfostringsanstalt för pojkar i Marianna, Florida under 50-talet.

Nu har deras gemensamma berättelser föranlett en undersökning som kommer leda till att 32 gravar grävs upp på skolans mark. Allt för att undersöka om det finns fog för de grymma berättelserna om mord och övergrepp som männen vittnat om.

De kallar sig själva för pojkarna från vita huset efter den byggnad där pennalismen i huvudsak ägde rum.

En av männen berättar om ett tillfälle då han och en annan pojke drack sig berusade på en blandning av apelsinjuice och lösningsmedel. Pojkarna blev sjuka och när personalen på anstalten upptäckte dem tog de den andra pojken med sig. Han återvände aldrig. ”Han bokstavligt talat försvann från jordens yta”, minns mannen.

Det är bara ett minne av många om pojkar som försvann spårlöst från skolan. Berättelserna om brutalitet och sexuella övergrepp är entydliga även om omfattningen och skuldfrågan skiljer sig åt mellan vittnesmålen.

En man minns:

– Var skolan väldigt strikt? Ja, det var den ... Var straffen väldigt hårda? Ja, det var de. Men de hade rätt i att bestraffa mig, för jag hade fel, säger Phil Hall, Anniston, Alabama.

Floridas guvernör, Charlie Crist, har beordrat att ett antal gravar ska lokaliseras och grävas upp för att undersöka om det finns skäl för en vidare utredning, uppger CNN.

– Jag tror att de kommer finna krossade skallar och brutna ben – och förhoppningsvis, en dag, även mördarna, säger Dick Colon, en av de överlevande pojkarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!