Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolan brinner

Nyheter | 23/09/2008 12:54

Den finska skolan står i brand.

I dag klockan 10:15 finsk tid ska en 22-årig man ha loggat in på ett finskt forum och skrivit meddelandet "Massacre in Kauhajoki". Ungefär 45 minuter senare började skjutandet i skolan.

Klockan 10:47 ska larmet ha kommit. I samband med det kom ett larm om brand i byggnaden. Branden i skolan sägs vara anlagd. Rökdykare befinner sig i byggnaden och letar efter offer. Polisen är företegen om antalet skadade eller dödsoffer.

Enligt rektorn, Tapio Varmola, ska gärningsmannen ha kommit in i en tenta med cirka 20 elever, uppger Yle. Rektorn säger att 150 människor befann sig i skolbyggnaden.

Gärningsmannen har förts till sjukhus, skriver Yle. Hans tillstånd är oklart. Enligt tidigare uppgifter har mannen skjutit sig själv.

Tidningen uppger även att de fått bekräftat av överläkare Saarinen att människor är döda och skadade. Helsingin Sanomat rapporterar att skolan brinner och att brandkåren arbetar med att släcka elden. Men branden uppges vara under kontroll, enligt Iltalehti.

–Situationen är allvarlig och flera skadade finns, sa borgmästare Antti Rantakokko.

En krisgrupp är tillsatt.

Skrivet av: