"Israel beter sig som Hamas"

al-Malki: Hamas fick inte samma status i resolutionen som Israel.


PALESTINA. Både Israel och Hamas mötte säkerhetsrådets krav på vapenvila med "total respektlöshet". Det säger Palestinas utrikesminister Riad al-Malki.

Nu vill han att FN ska tvinga fram ett eldupphör.

– Vi kan inte vänta på att Israel ska få avsluta sitt uppdrag medan de fortsätter att döda palestinier. Antalet döda blir högre för varje timme, säger al-Malki.

Arabländerna kommer ingripa

al-Malki drevs ut från Gaza under 2007 när Hamas tog makten. Han säger att om FN:s säkerhetsråd inte reagerar inom de kommande 48 timmarna kommer de arabiska utrikesministrar, som hjälpte till att sätta ihop resolutionen, att agera. Detta uttalande ville han dock inte utveckla.

al-Malki anser att Hamas inte fick samma status i resolutionen som Israel, och detta på grund av att USA, Storbritanninen och Frankrike valde att utforma det efter deras riktlinjer. Och de gjorde det tydligt att Israel var en självständig stat, och inte Gaza under Hamas styre, menar al-Malki. Han passar samtidigt på att ge Israel en känga.

– Israel, men sitt beteende och sin attityd, har verkligen ställt sig på samma nivå som Hamas, sa al-Malki, enligt Jerusalem Post.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!