Här slår prinsen sin hund

Prins Edward lackade ur på sin hund och misshandlade den med en träpåk.


På bilderna kurar de söta labradorerna ihop sig. Rädda för nästa slag. Skygga i det höga gräset. Deras husse har tappat kontrollen. Först en gevärspipa. Sedan en träpåk. Slagen viner i vinden.

De trofasta jakthundarna följer ofta med sin husse Prins Edward på jakt. Extra viktig för den brittiska kungafamiljen är den årliga och traditionsenliga annandagsjakten. Men i år gick något snett. I alla fall för Prins Ewdard. Han tålde inte det faktum att hundarna inte omedelbart sprang och plockade upp de fasaner han skjutit. Labradorerna fastnade i stället vid fasanen och började käbbla. Prinsen tappade tålamodet. Något som inte ses med blida ögon av organisationer som värnar om djur, skriver Daily Mail.

– Jag är inte ett dugg förvånad över att prinsen misshandlar sin hund. Han är en man som under hela sitt liv har fostrats till att misshandla och slakta djur för nöjes skull, säger Barry Hugill från League Against Cruel Sports.

Det här är inte första gången den brittiska kungafamiljen tar ut sina aggressioner på djur.

  • Prins Edward slår ihjäl en duva under en fasanjakt. Året är 2005.
  • Förra året deltog prins Philip i en jakt där en räv klubbades ihjäl med en flaggstång.
  • Två fridlysta blå kärrhökar dödas i jakt. Prins Harry förhördes av polisen angående den illegala jakt som ägde rum 2007.
  • För åtta år sedan gick en fasan en brutal död till mötes. Nacken vreds helt sonika av. Gärningsmannen? Drottning Elizabeth.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.