Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kidnappade från Egypten nu i Libyen

- 25/09/2008, 18:41 -

Den kidnappade turistgruppen har förts som gisslan till Libyen. (TT)

Kidnapparna som tagit en turistgrupp om 19 personer i Egypten har nu fört in sin gisslan i Libyen. Det sade Ali Youssef Ahmed, protokollchef på sudanesiska UD, på torsdagen.

Libyska myndigheter har informerats och följer nu gruppens rörelser, sade han och tillade att man misstänker att kidnapparna tillhör en av de många rebellgrupper som slåss i Darfur. Detta gissar man utifrån deras språk och hur de förflyttade sig in i Sudan från Egypten, sade han.

I gisslan finns åtta egyptier, fem tyskar, fem italienare och en rumän. Egyptiska och tyska regeringen har talat med kidnapparna i telefon och förhandlarna är optimistiska, säger en egyptisk regeringskälla.

Enligt rykten kräver kidnapparna en stor summa pengar för att släppa turisterna. I början av veckan sades att de hotat döda sin gisslan om de ser något flygplan som söker dem, men egyptiska statliga nyhetsmedier dementerade senare den saken.

Skrivet av: