Kidnappade från Egypten nu i Libyen

Den kidnappade turistgruppen har förts som gisslan till Libyen. (TT)


Kidnapparna som tagit en turistgrupp om 19 personer i Egypten har nu fört in sin gisslan i Libyen. Det sade Ali Youssef Ahmed, protokollchef på sudanesiska UD, på torsdagen.

Libyska myndigheter har informerats och följer nu gruppens rörelser, sade han och tillade att man misstänker att kidnapparna tillhör en av de många rebellgrupper som slåss i Darfur. Detta gissar man utifrån deras språk och hur de förflyttade sig in i Sudan från Egypten, sade han.

I gisslan finns åtta egyptier, fem tyskar, fem italienare och en rumän. Egyptiska och tyska regeringen har talat med kidnapparna i telefon och förhandlarna är optimistiska, säger en egyptisk regeringskälla.

Enligt rykten kräver kidnapparna en stor summa pengar för att släppa turisterna. I början av veckan sades att de hotat döda sin gisslan om de ser något flygplan som söker dem, men egyptiska statliga nyhetsmedier dementerade senare den saken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.