Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjärndöd födde mirakelbebis

Nyheter | 12/01/2009 20:31

Hon förklarades hjärndöd. Två dagar senare föder hon sin dotter.

Konståkningsstjärnan, Jayne Soliman, fick huvudvärk när hon skulle gå och lägga sig. Plötsligt kollapsade hon. Samtidigt var hon 25 veckor in i graviditeten.

Den tragiska historien utspelade sig Bracknell i England i förra veckan.

Efter kollapsen flögs hon till John Radcliffe Hospital i Oxford. Väl framme vid sjukhuset konstaterade man att hon drabbats av en massiv hjärnblödning efter att en aggressiv hjärntumör hade träffat ett stort blodkärl, skriver The Sun.

Läkaren lyckades hålla igång isprinsessans hjärta samtidigt som hennes lilla flicka låg i magen. Men läkarna gav också mamman stora doser steroider för att hjälpa bebisens lungor att utvecklas.

–Hon var alltid en del av alla våra uppträdanden. Vi är alla myckat ledsna. Men att hon ändå fick en dotter gör mig oerhört glad, säger Edna Boden, klubbsekreterare på konståkningsklubben, till Sky News.

På sjukhuset fanns också Jaynes make, Mahmoud Soliman.

– Han har på kort tid varit med om hans värsta och bästa dag i sitt liv. Att stänga av sin frus respirator och sedan se sin nyfödda dotter är något som inte går att föreställa sig säger David Phillips, en vän till familjen, till The Sun.

1989 blev Jayne Soliman, 41, brittisk mästare och rankades som världens sjunde bästa konståkerska i fri åkning.

Nationella konståkningsförbundet skriver om händelsen på hemsidan:

"Det är med mycket sorg vi måste meddela att tränaren och friåkaren Jayne Soliman plötsligt dog i onsdags eftermiddag. Bebisen mår bra men är mycket liten. Vi sänder våra böner till henne."

Skrivet av: