Tisdag 20 Apr
Stockholm

BP twittrar om hjälp med oljeläckan

1 av 3
Oljekatastrofen i Mexikanska golfen kan få mycket allvarliga konsekvenser för miljön om inte oljeläckaget kan hejdas.
2 av 3
Oljekatastrofen i Mexikanska golfen kan få mycket allvarliga konsekvenser för miljön om inte oljeläckaget kan hejdas. Foto: MC1 Jeffery Tilghman Williams/AP/Scanpix
3 av 3

Den massiva oljeläckan i Mexikanska golfen tycks inte gå att hejda. Först försökte oljejätten BP täppa till den med gummidäck. Nu vänder man sig till den sociala nätverkssajten Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter att oljebolaget BP:s oljerigg, Deepwater Horizon, exploderade och sjönk förra månaden har tusentals oljefat läckt ut i Mexikanska golfen varje dag.

När oljeläckaget sinar räknar man med att det blir det största i USA:s historia.

Riktigt illa, med andra ord. Och än värre: Oljejätten BP - ansvarig för den ekologiska och ekonomiska katastrofen - tycks inte ha någon aning om hur man hejdar läckaget.

Twittrar om hjälp

Först försökte man täta läckan med gummidäck.

Nu vänder man sig till Twitter, enligt bloggen gCaptain.

En grupp bestående av ett dussintal organisationer, inklusive BP, det amerikanska naturskyddsverket och försvarsdepartementet, har bildat en gemensam arbetsgrupp - Deepwater Horizon Response - och naturligtvis har de en hemsida, ett konto på bilddelningstjänsten Flickr, en Facebooksida och alltså ett Twitterkonto.

Där ber man allmänheten om hjälp med tweetar i likhet med den här:

"Delge oss dina alternativa teknologiska lösningar för att stoppa läckan."

"Ta hjälp av Aschton Kutcher"

Ett rop på hjälp i sociala nätverk som får till och med sociala medier-entusiasterna på bloggen TechCrunch att harkla sig:

– Ja, de måste tydligen ta till crowdsourcingidéer via Twitter kring hur de ska stoppa spillet. Ugh.

– De kanske borde ta hjälp av Ashton Kutcher och hans närmare fem miljoner followers om de verkligen vill crowdsourca den här grejen, skriver MG Siegler på TechCrunch.

Kommentera
Kopiera länk
Dela