Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårda strider i Mogadishu

Nyheter | 24/09/2008 06:00

I Somalias huvudstad Mogadishu bröt hårda strider ut på tisdagskvällen.(TT)

I Somalias huvudstad Mogadishu bröt hårda strider ut på tisdagskvällen mellan soldater ur den fredsbevarande styrkan från Afrikanska unionen (AU) och rebeller. Minst sju civilpersoner dödades, rapporterade AFP:s korrespondent och ögonvittnen.

Artillerigranater träffade ett hus och dödade fyra civila. Flera andra skadades här i Taleh, sade Abdullah Mohamed, invånare i området.

I en annan stadsdel dödades minst tre människor när de träffades av granater som avfyrats av AU-styrkorna, sade Ahmed Abdiweli.

Ett tredje ögonvittne rapporterade om de hårdaste striderna sedan AU-styrkan utplacerades i Mogadishu i mars 2007. Civilpersoner flydde på tisdagen ut ur staden.

I Somalia har anarki och inre väpnade konflikter rått alltsedan president Mohamed Siad Barre störtades 1991. En rad FN-försök att återupprätta lag och ordning i landet har misslyckats. Etiopien grep in i konflikten 2006 för att hjälpa regeringsstyrkorna att störta islamisterna som tagit kontroll över stora delar av södra Somalia. Men islamisterna har fortsatt att bjuda hårt motstånd.

Skrivet av: