Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mirakelplanet hade stora problem

Nyheter | 20/01/2009 06:45

Flygplanet som landade i Hudsonfloden i New York i torsdags, hade motorproblem

Flygplanet som mirakellandade på Hudsonfloden i New York i torsdags hade motorproblem två dagar tidigare.

Enligt tv-bolaget CNN hörde passagerarna ljudliga smällar strax efter starten i tisdags och fick order om att bereda sig på en nödlandning. Fem minuter senare beslutade piloten dock att fortsätta flygningen.

Flygplanet, en Airbus tillhörig US Airways, var också i tisdags på väg från La Guardiaflygplatsen i New York till Charlotte, North Carolina.

En av passagerarna, Steve Jeffrey, sade att det lät som en vinge brutits av och en annan vittnade om lågor från en av motorerna.

Besättningen sade först att planet skulle vända tillbaka men förklarade sedan att det handlade om en kompressor som tjuvstoppat vilket gjorde att en av motorerna inte fick tillräckligt med luft.

US Airways hade inte omedelbart några kommentarer till de nya uppgifterna.

Hjältepiloten Chesley Sullenberger lyckades i torsdags glidlanda på Hudsonfloden och rädda samtliga 155 ombord oskadda. Han har beskrivit att det kändes som han flög in i en vägg av stora fåglar precis efter starten. Samtidigt hörde Sullenberger och andrepiloten en smäll och kände en stöt. Motorerna hade stannat och de kände lukten av brinnande fåglar.

Skrivet av: