Thailändsk minister avgår

Den biträdande premiärminister Chavalit Yongchaiyudh meddelar nu att han avgår.


Thailands biträdande premiärminister Chavalit Yongchaiyudh meddelade att han avgår som en följd av tisdagens händelser i Bangkok, rapporterar Reuters.

Chavalit Yongchaiyudh tar på sig ansvaret för sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter.

"Eftersom aktionen inte uppnådde det som jag hade tänkt vill jag ta mitt ansvar" skrev han i ett avgångsbrev. Den biträdande premiärministern var utsedd till att medla med de regeringskritiska demonstranterna.

Oppositionspartiet Demokratiska partiet meddelade att man bojkottar debatten i parlamentet på grund av att polisen använt tårgas mot demonstranterna. När representanthusets talman öppnade parlamentet på tisdagen fanns oppositionens ledamöter inte på plats.

Demokratiska partiets talesperson Buranja Smutharaks sade till AFP att regeringens och polisens agerade var "en överreaktion".

85 personer har skadats i tisdagens sammandrabbningar, nio av dem allvarligt, uppgav polis och sjukhuskällor, enligt AFP.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Senaste nytt

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

1 timme sedan
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

1 timme sedan
Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

1 timme sedan
Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.