Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Han var helt lugn"

Nyheter | 23/01/2009 12:47

"Tio, femton, tjugo har skadats."

Ett knivdrama på ett dagis i västra Belgien har skördat flera dödsoffer och skadat många. Knivattacken ägde rum i Dendermonde väster om huvudstaden Bryssel.

Uppgifterna om hur många som har skadats eller dödats går i sär. De senaste uppgifterna tyder på att två barn och en vuxen dödats och att flera av de skadade är mycket illa däran. Dagiset hade sex anställda och 18 barn i åldrarna noll till tre år, uppger den belgiska tidningen HLN.

– Minst tio har skadats. Tio, femton, tjugo har skadats. Jag vet inte riktigt, sade chefen för ortens ambulanstjänst, Peter Cleymans till Reuters.

Polisen grep senare den misstänkte gärningsmannen efter en intensiv jakt där bland annat helikoptrar sattes in, rapporterade De Standaard. Denne ska enligt flera medier komma från en psykiatrisk institution och vara 28 år. Ingenting är hittills känt om hans motiv eller hur han kommit in på dagiset.

Ett kriscentrum har upprättats, den belgiske inrikesministern är på väg och medier rapporterar om ett stort kaos. Enligt CNN var mannen sminkad i ansiktet i färgerna svart och vitt när han kom in på dagiset.

– Det var ingen säkerhet, han gick bara rakt in och var alldeles lugn, säger journalisten Bart Bekaert till CNN.

Mannen skadades i samband med att han greps och fick föras till sjukhus, där har även inledande förhör hållits.

Skrivet av: