Misstänkt dagismördare häktad

En 20-årig man har häktats misstänkt för de brutala knivmorden på en förskola i Belgien på fredagen.


Den ansiktsmålade mannen tog sig in på dagiset och attackerade barnen och personalen med kniv. Två barn och en anställd dödades i vansinnesdådet. Den misstänkte 20-åringen som greps efter morden har nu häktats, uppger åklagarmyndigheten i Termonde i västra Belgien.

Den ansiktsmålade mannen tog sig in på dagiset och attackerade barnen och personalen med kniv. Två barn och en anställd dödades i vansinnesdådet. Den misstänkte 20-åringen som greps efter morden har nu häktats, uppger åklagarmyndigheten i Termonde i västra Belgien.

Barnen trodde han var en clown

Mördaren uppges har varit målad likt "Jokern" i Batmanfilmerna och skrattat när han greps av polisen, enligt CBS. Barnen trodde mannen var en clown och gick glatt i famnen på mördaren. Mannen drog fram en 30 centimeter lång kniv och började attackera de små barnen och personalen på förskolan.

– Man kan inte föreställa sig vad vi såg. Barnen var inte skadade i armarna, i benen eller i magen. De var uteslutande huggna i halsen eller huvudet. Det är sådant man aldrig kan glömma, säger sjukvårdaren Filip Mannaert, som kom till förskolan efter dåden, till The Telegraph.

Flydde på cykel

På förmiddagen gick gärningsmannen, ansiktsmålad, in på dagiset, knivskar barn och personal och flydde sedan på cykel. Mannen greps kort efter attacken. Efter polisförhör beslöt en domare att häkta mannen.

Vansinnesdådet inträffade i Sint Gillis, ett samhälle med runt 15 000 invånare i utkanten av Dendermonde några mil nordväst om Bryssel.

Skadade och chockade

Invånarna i staden är chockade och barn, föräldrar och anställda kopplade till förskolan har tagits om hand av krispersonal. Stadens borgmästare frågar sig hur det kunde hända.

– Hur kunde den här mannen komma in på förskolan, beväpnad med kniv, när han varken hade nyckel eller tillträde? frågar sig stadens borgmästare, enligt Le Post.

Flera barn och vuxna knivskars svårt vid attacken och fick föras till sjukhus för sina skador.

– De tio barnen har opererats och deras tillstånd är inte livshotande, inte heller för de två vuxna, säger läkaren Ignace De Meyer, enligt 20minutes.

Enligt polisen är mannen inte en rymling från någon psykiatrisk institution. Han ska inte heller ha varit påverkad av droger eller alkohol.

Se inslag om attacken via CBS:

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Skottlossning i trapphus i Malmö

Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

1 timme sedan
"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

1 timme sedan
Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.