Belgiske barnamördaren vägrar äta

20-årige Kim De Gelder vägrar äta och tala i häktet.


20-årige Kim De Gelder sitter häktad för vansinnesdådet på en förskola i Belgien och hungerstrejkar och vägrar att tala. Mannen ligger med intravenöst dropp på fängelsesjukhuset i Brügge.

Under gårdagen sökte polisen igenom De Gelders, som kallas för Jokermördaren i belgisk media, hem och beslagtog bland annat hans dator.

Han åtalades i lördags för mord på två små barn, sex och nio månader gamla, och en anställd kvinna på en förskola.

Mannen gick till angrepp mot förskolan i fredags förmiddag, sminkad som en clown. Han rusade in bland barnen beväpnad med en 30 centimeter lång kniv. När han satte sig på cykeln och skulle därifrån försökte en anställd stoppa honom, men han lyckades ta sig till en närliggande by där han sedan greps. Den ursprungliga planen var att göra en stor mordturne som innefattade totalt 67 barn.

Tidningen De Standaard beskriver dådet som "vansinne" och kallar De Gelder för "iskall, blodtörstig och omänsklig", skriver The Daily Telegraph.

– Vi trodde detta endast hände i USA och nu ser vi det här i vår lilla by i Belgien. Det här är mycket, mycket dåligt, uppger lokalbon Serge De Plecker för belgisk media.

Runt 40 000 personer har gått med i en facebookgrupp till stöd för de som drabbats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!