Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det straffar sig att spela boll i Iran

Nyheter | 27/01/2009 14:35

Fotbollsmatchen mellan män och kvinnor resulterade i böter för ledarna.

Fotbollsmatchen mellan herrjuniorerna och ett damlag i Tehran, Iran stoppades. Ledarna för lagen får nu tiotusentals kronor i böter. Det hela uppdagades sedan matchen filmades med mobil och sedan användes som bevis mot de tre ledarna, rapporterar iranska medier skriver cnsnews.com.

Sedan den islamska revolutionen 1979 är det förbjudet med fysisk kontakt mellan män och kvinnor utanför familjen. Därför var detta första gången en fotbollsmatch mellan könen spelades.

Men enligt Irans religiösa ledare Ayatollah Ali Khamenei är detta strikt förbjudet. Trots att presidenten Mahmoud Ahmadinejad överraskade landets konservativa genom att tillåta kvinnliga fotbollsfans att titta på fotbollsmatcher ansåg Ayatollahan – som har det slutgiltiga ordet – att detta absolut inte får ske.

Undantagsvis får utländska kvinnor titta på manliga fotbollsmatcher eftersom de inte förstår språket, skriver csnnews.com.

Skrivet av: