Iranier stenades för äktenskapsbrott

Amnesty: Stenarna ska inte döda direkt, bara göra fruktansvärt ont.


TEHERAN, Iran. Två män blev för 20 dagar sedan nedgrävda till bröstet och sedan stenade tills de dog. De hade begått äktenskapsbrott och mord.

Iran har kritiserats hårt av människorättsorganisationer för att de använder denna typ av straff. Domstolens talesman Alireza Jamshidi sa i dag att domstolens chef Ayatollah Heshemi Shahroudi har rekommenderat att steningar inte längre ska få utföras.

– Men tills ett sådant lagförslag är genomfört och blir lag, har enskilda domare friheten att inte bry sig om vad chefsdomaren rekommenderar, säger Jamshidi enligt CNN.

En tredje man lyckades fly genom att gräva sig ur det hål där han begravts.

Enligt människorättsrörelsen Amnesty används stenar som "är stora nog att skapa smärta, men inte så grova att de dödar offret direkt". Amnesty meddelar också att de flesta som stenas är kvinnor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.