Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis elchockade man till döds

Nyheter | 26/09/2008 12:04

Polisen gav mannen på avsatsen elstötar så att han föll ner i marken och avled.

New York-polisen orsakade dödsfall i dubbel bemärkelse. Den sinnesförvirrade mannen stod på kanten längs en vägg flera meter från marken. När han inte frivilligt kom ner sköt en av poliserna honom med elpistol. Hans kropp paralyserades och mannen föll handlöst utan att någon av poliserna ingrep. Mannen fick så svåra skallskador att han senare avled.

– Vapnet ska inte användas då det finns risk för att personen kan falla från en höjd, säger New York-polisens talesman Paul Browne.

Det finns hittills inga dokumenterade dödsfall kopplade till elpistoler i år enligt New York-polisen. Men det här måste ju vara ett skolboksexempel för hur elpistol inte ska användas.

Polismannen som gav elstötarna har fråntagits vapen och polisbricka och är därmed tagen ur tjänst tills vidare. Nu ska den tragiska händelsen utredas, skriver The New York Post.

Se händelsen:

Skrivet av: