Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis tog sitt liv efter tjänstefel

Nyheter | 02/10/2008 21:47

New York-polisen beordrade elstötar mot en man på en avsats som senare avled.

En förvirrad man stod naken uppe på en avsats flera meter från marken. När mannen vägrade komma ner besköts han med elpistol av polisen så att han föll ner och dog. Det ansvariga polisbefälet hittades död på torsdagen i ett omklädningsrum på polisstationen i Brooklyn.

Vid händelsen den 24 september viftade den förvirrade mannen med ett långt lysrör mot New York-polisen. Det var då polisbefälet beordrade sina män att skjuta mannen med elpistoler, så kallade tasers. Mannen sköts med 5 000 volt och föll då ner på gatan och avled senare av sina skallskador.

Vid offrets likvaka på onsdagen bad polisbefälet familjen om ursäkt och sa att han var "hemskt ledsen" för det som hände och dagen efter tog han alltså sitt eget liv. Enligt Reuters dog polismannen av en skottskada i huvudet.

Ingripandet fick stor uppmärksamhet och kritiserades av höga polischefer som sade att användandet av elpistolerna stred mot kårens regelverk. Händelsen filmades och bevittnades dessutom av flera personer i området, skriver The New York Post.

Skrivet av: