"Vapensmugglingen måste stoppas"

Smugglingen måste stoppas om det ska bli en långvarig vapenvila i Gaza.


JERUSALEM. Under onsdagen begärde den utsända Mellanösternkonvojen ett stopp för Hamas vapensmuggling. Man ville också att gränserna kring Gaza skulle öppnas på nytt.

Men bara några timmar innan George Mitchell anlände, skakades området på nytt av attacker mot underjordiska tunnlar, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Tunnlarna som bombades smugglar in vapen, människor och pengar från Egypten in till Gaza.

Mitchell menade att det var "livsviktigt" med en långvarig vapenvila och att en sådan borde baseras på "ett slut på smugglingen och öppning av gränserna". Egypten och Israel har stängt sina gränser med Gaza sedan Hamas tog kontroll över området.

– Olyckligtvis så kontrollerar Hamas Gazaremsan och är direkt ansvariga för all fientlig eld från Gaza in i Israel, sade guvernörstalesmannen Mark Regev, enligt Yahoo News.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hopp om ljusning i tysk ekonomi

Hantverkare drar sig ur guldtvist

Guld och platina till ett värde av elva miljoner kronor hittades i oktober av två hantverkare i ett nyinköpt hus i Mölndal.

Axfood-vd fick nästan full bonus igen

Livsmedelsjätten Axfoods vd Klas Balkow går med flaggan i topp. För andra året i rad får han närmast full bonus. Årslönen för 2023 landade därmed på totalt närmare 24 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Polisen i Berg rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på länsväg 321 norr om Myrviken.", skriver polisen på sin hemsida.

Efter debatten – Tyskland legaliserar cannabis

1 timme sedan
Tre plantor hemma och 25 gram i fickan. Det blir tillåtet om Tysklands parlament säger ja i dagens omröstning om en "delvis" cannabislegalisering.

Varning för storm: Tak har blåst av Göteborgs central – alla tåg inställda

1 timme sedan
Fredagen blir blåsig i stora delar av västra Sverige. Trafikverket har ställt in tåg på flera sträckor och SMHI har utfärdat varningar för stormbyar. Samtliga spår på Göteborgs central är strömlösa efter att ett tak blåst ner, rapporterar Göteborgs-Posten.