Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Israelisk soldat dödad vid Gaza

- 27/01/2009, 09:34 -

En israelisk soldat dödades och tre skadades i en explosion nära gränsen till Gazaremsan på tisdagen, rapporterade tv-kanalen al-Arabiya.

Israels militär hade ingen omedelbar kommentar. Israel väntar med att offentliggöra nyheter om stupade soldater tills anhöriga har underrättats.

Israels militär bekräftar nu uppgifterna, enligt CNN. Det är första gången sedan kriget i Gaza avslutades för en dryg vecka sedan som en israelisk militär dödats.

Palestinier som bor nära gränsövergången Kissufim sade att de sett en liten grupp palestinska milismän röra sig mot gränsstängslet tidigt på morgonen. Senare hördes skottlossning och explosioner.

Under kriget i Gazaremsan dödades tio israeliska soldater och tre civila. Över 1 300 palestinska liv krävdes, varav över hälften civila, enligt palestinska uppgifter.

Händelsen sker samtidigt som USA:s president Barack Obamas Mellanösternsändebud George Mitchell sänts till regionen. Obama sade i samband med att Mitchell besöker regionen i en intervju i den Dubai-baserade tv-kanalen al-Arabiya att det är dags för Israel och palestinierna att återvända till förhandlingsbordet.

– Stunden är inne för båda sidor att inse att vägen de färdas på inte kommer att skapa utveckling och säkerhet för deras folk, sade Obama, i samband med att han skickade sitt.

Den nye presidenten har levt i muslimska Indonesien under sin uppväxt och han har väckt hopp om en förändrad amerikansk inställning till Mellanöstern och den muslimska världen i stort.

– Mitt jobb är att förmedla till den muslimska världen att amerikaner inte är era fiender, sade Obama.

Skrivet av: