24 dog i brasiliansk flygkrasch

En flygkrasch i Amazonasbäckenet i Brasilien krävde 24 människors liv.


En flygkrasch i Amazonasbäckenet i Brasilien krävde 24 människors liv i helgen, meddelade de brasilianska myndigheterna på söndagen. Bara fyra personer överlevde.

Planet, av typ Embraer Bandeirante och inhyrt av bolaget Manaus Aerotaxis, hade två besättningsmedlemmar och 26 passagerare ombord. Det hade lyft från staden Coari för att flyga till Manaus, Amazonregionens största stad, då det sent i lördags slog ner i Manacapurufloden, en biflod till Amazonfloden.

Ett 40-tal brandmän inklusive nio dykare sändes till platsen och sökte hela natten till söndagen efter överlevande i djungelområdet.

Myndigheterna tror att planet fick motorkrångel och att piloten då försökte landa på staden Panamacapurus flygplats. Men i stället störtade planet i floden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.