Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

88 dog i krasch - piloten var full

Nyheter | 11/02/2009 05:10

Den pilot som i höstas flög det ryska flygplan som kraschade var full.

Det var i september förra året som tragedin inträffade i den ryska staden Perm. En Boening 737 tillhörande det ryska flybolaget Aeroflot kraschade med följden att 88 människor dog. Ännu mer tragiskt är de uppgifter som nu framkommit i den slutgiltliga rapporten: Piloten var full.

Utredarna som undersökt olyckan menar att piloten hade druckit en mängd alkohol, vilket kan ha lett till det som så småningom orsakade olyckan. Fyllepiloten tappade förståndet då han läste av höjdmätaren fel i samband med nedgången för landning. Det var då olyckan inträffade. Piloten försökte åtgärda det han trodde var fel i mätarställningen, men hans försök att styra planet ledde till slut till den hårda kraschen, enligt Aftonbladet.

Arbetet ska dessutom blivit extra svårt då landningen skulle göras på natten.

Att alkoholen var en direkt orsak till olyckan kan dock inte fastställas. Ett allmänt problem med ryska Aeroflot är att deras plan har en mätarställning som är olik de som finns i utländska plan. Bolaget får av utredarna kritik för att de inte utbildar sina piloter tillräckligt mycket kring det.

Skrivet av: