Kalifornien släpper fångarna fria

Fängelserna är farligt fulla.


En panel av federala domare beslutade under måndagen att Kalifornien måste frige tiotusentals fångar från de överfulla fängelserna.

Domarna sa att det är det enda sättet att förbättra förhållandena i fängelsena. De kaliforniska fängelserna är så fulla att interner begår självmord eller dör i brist på ordentlig behandling.

"Det är helt enkelt för många fångar för i förhållande till kapaciteten", skriver domarna och förslår att man ska minska antalet interner med mellan 36 000- och 57 000. Advokater som representerar fångarna hade siktat på en minskning med 52 000 interner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.