20 döda i irakiskt bombattentat

En kvinnlig självmordsbombare slog i dag till mot en fest staden Bala Druz i Diyalaprovinsen norr om Iraks huvudstad Bagdad. Minst 20 personer dog i attacken och minst 30 skadades. (TT)


En kvinnlig självmordsbombare slog på måndagen till mot en fest staden Bala Druz i Diyalaprovinsen norr om Iraks huvudstad Bagdad. Minst 20 personer dog i attacken och minst 30 skadades.

Enligt AFP ordnades festen av en polisman som nyligen blivit släppt efter att ha suttit fängslad i det amerikanska militärfängelset Camp Bucca. Eftersom det är ramadan hade släktingar och vänner samlats hos honom för att bryta fastan tillsammans.

Diyala är ett av de farligaste områdena i Irak. Trots massiva insatser från USA och den irakiska armén har al-Qaida och andra motståndsgrupper kunnat fortsätta att utföra attacker. Just kvinnliga självmordsbombare har blivit ett särskilt kännetecken för grupperna i Diyala.

Skrivet av:

Senaste nytt

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Billström om Sverigebilden: "Ingen quickfix"

1 timme sedan
Den svenska regeringen har bedrivit "intensiv diplomati" gentemot muslimska länder under FN:s generalförsamling i New York Målet: att försöka "reparera" Sverigebilden efter koranbränningarna. Men något möte med Turkiet, det främsta hindret för ett ja till svenskt inträde i Nato, blev det inte.

Lastbilchauffören vaknade av raset: "Marken liksom bara gled undan"

1 timme sedan
Plötsligt såg jag hur asfalten bara bröts sönder. Det var bara att fly. Så berättar en lastbilschaufför som hamnade mitt i vägraset på E6 för DN.

Skottlossning mot bodstad i Sollentuna

1 timme sedan
"En man har avlossat skott mot entrén till en bostad i Edsberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Trafikverket om raset: "Kommer ta tid"

1 timme sedan
Trafikverket räknar med ett omfattande och tidskrävande arbete framöver längs E6 vid Stenungsund där ett stort ras i vägbanan har uppstått efter kraftigt regn.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.