Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20 döda i irakiskt bombattentat

- 15/09/2008, 21:02 -

En kvinnlig självmordsbombare slog i dag till mot en fest staden Bala Druz i Diyalaprovinsen norr om Iraks huvudstad Bagdad. Minst 20 personer dog i attacken och minst 30 skadades. (TT)

En kvinnlig självmordsbombare slog på måndagen till mot en fest staden Bala Druz i Diyalaprovinsen norr om Iraks huvudstad Bagdad. Minst 20 personer dog i attacken och minst 30 skadades.

Enligt AFP ordnades festen av en polisman som nyligen blivit släppt efter att ha suttit fängslad i det amerikanska militärfängelset Camp Bucca. Eftersom det är ramadan hade släktingar och vänner samlats hos honom för att bryta fastan tillsammans.

Diyala är ett av de farligaste områdena i Irak. Trots massiva insatser från USA och den irakiska armén har al-Qaida och andra motståndsgrupper kunnat fortsätta att utföra attacker. Just kvinnliga självmordsbombare har blivit ett särskilt kännetecken för grupperna i Diyala.

Skrivet av: