Svenske Thor kidnappad i USA

- 20/02/2009, 10:05 -

Pappan kidnappade sin son på Alla hjärtans dag.

KALIFORNIEN, USA. Efter en uppslitande skilsmässa dömde en amerikansk domstol vårdnadsrätten av parets ettårige son till svenske Mia. Men i väntan på vårdnadsbeslutet fick pappan träffa Thor under fyra timmar. Det räckte - nu är de försvunna.

Paret träffades på universitetet UCLA i Los Angeles och bodde därefter en kort tid i Sverige. Men när Thor föddes bestämde sig Mia Danielsson, 29 år, och maken för att flytta tillbaka till staterna. Men äktenskapet höll inte sedan maken misshandlat Mia, något som han också dömts för, skriver Nyhetskanalen.

Försvann på Alla hjärtans dag

I helgen fick Mia det glada beskedet att hon ensam fått vårdnaden om sonen. Hon fick också rätten att ta med sig Thor till Sverige för att starta ett nytt liv. Men vid samma tid som Mia fick brevet fanns Thor hos pappan som tills nyligen hade besöksförbud.

En domare upphävde dock denna i väntan på domstolens beslut om vem som skulle få vårdnaden. Man gav honom tillstånd att träffa Thor i fyra timmar. Nu är de försvunna.

– Jag var totalt chockad. Hjärtat slog jättehårt. Det kändes som jag inte kunde andas. Fortfarande efter sex dagar går jag som i en dvala, säger Mia till Aftonbladet.

Bloggdrevet hjälper i sökningen

Just nu är polisen, FBI, det amerikanska utrikesdepartementet och frivilligorganisationer med i jakten på Thor och pappan, vars kreditkort är satt under bevakning. Samtidigt sprids bilder på Thor på bloggar och Facebook. The National Center for Missing and Exploited Children och gränskontrollerna mot Kanada och Mexiko är informerade.

Skrivet av: