Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen är rasistisk

Nyheter | 15/02/2009 16:54

Den brittiska polisen ger vita kommissarier fler chanser att avancera.

STORBRITANNIEN. "Apajävlar". På bara en knapp månads tid lyckades den svenska polisen att avslöja sin egen rasism vid ett flertal tillfällen.

I dag kom ett liknande bakslag för den brittiska polisen. En rapport avslöjar nämligen att kåren fortfarande i grunden är rasistisk, trots att man försökt få bukt med problemet under en längre tid.

Rapporten, som gjorts av Runnymede Trust, hävdar att polisen misslyckats med att befordra och behålla svarta poliskommissarier. Vissa polisstyrkor "släpar också efter" med att anmäla hat- och andra rasistbrott, skriver Channel 4.

Vad som också uppdagats är att att svarta och andra etniskt tillhörande poliser lättare blir permitterade än deras vita kollegor. Kanske är det av den orsaken som de förra stannar kortare tid inom poliskåren? Något som rapporten också kommit fram till.

En taleskvinna från inrikesministeriet säger att man är arbetar hårt för att polisen ska ge alla inspektörer samma chanser, oavsett ålder, kön, etnicitet eller bakgrund.

– Vi har redan kommit en lång väg. Över de senaste tio åren har poliser med bakgrund tillhörande en etnisk minoritet fördubblats, säger taleskvinnan enligt Daily Express.

Brittiska polisen har fått kritik om rasism i många år

Skrivet av: