Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fred i utbyte mot Sharialag

Nyheter | 15/02/2009 22:39

Kommer Sharialagar byta ut rättssystemet i nordvästra Pakistan?

Det är i alla fall kraven talibanerna ställer till den pakistanska regeringen. Och det verkar som de fått gehör. På söndagen annonserade talibanfalangen i Swat, ett område i nordvästra Pakistan, att de inleder en tio dagars vapenvila som ett tecken på att förhandlingarna går framåt.

Samtidigt väntas kritik från USA som menar att Pakistan ger vika för de fundamentalistiska krafterna i landet. Och att vapenvilan endast tillåter talibangruppen att samla krafter och omgruppera sig.

Talesmannen för talibanerna, Muslim Khan, uppgav att de kommer att lyssna och teckna vilket avtal som helst med den pakistanska regeringen så länge de får utöva den muslimska lagen i området.

Khan uppgav även att talibanerna har frigivit den kinesiska ingenjören som hållits i fångenskap i snart sex månader. Frigivandet kom lägligt. I vecken besöker nämligen Pakistans president Asif Ali Zardari just Kina, skriver Kansascity.com.

Den polska ingenjörens öde slutade inte lika lyckosamt.

Skrivet av: