Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du blir effektiv på jobbet av att slösurfa

Fuskjobbare - de nya arbetsmyrorna?
1 av 2

Fuskjobbare - de nya arbetsmyrorna?

Bertil Ericson/Scanpix

Inspirerande och motiverande miljö?
2 av 2

Inspirerande och motiverande miljö?

Sofia Müller/Scanpix

Nyheter | 06/04/2011 21:43

Nya forskningsrön visar att du blir mer effektiv i ditt arbete om du kollar roliga videoklipp och slösurfar under arbetstid.   

KÖPENHAMN. Sitter du ofta och "fuskjobbar" under arbetstid? Lägger du på ett seriöst och sammanbitet ansiktsuttryck när chefen går förbi när du egentligen kollar knäppa videoklipp på youtube, chattar på facebook eller levererar en fyndig kommentar på twitter??

I så fall är du en mer effektiv medarbetare. I alla fall om man får tro en studie från Köpenhamns universitet.

Studien gick ut på att två grupper fick se en video med en boll som passades fram och tillbaka och fick sedan svara på hur många gånger bollen passats.

En av grupperna fick se ett roligt videoklipp medan den andra gruppen gick direkt till uppgiften. Gruppen som sett det roliga klippet gjorde färre misstag än den andra gruppen när de skulle svara på efterföljande frågan.

Studiens sammanfattning är att om arbetsgivare inte tillåter de anställda att använda internet fritt så blir de anställda mindre motiverade, mindre fokuserade och mindre effektiva, skriver Daily Mail

Kritik mot studien säger att "arbetsgruppen" kan ha störts av skratten från "skrattgruppen".

Vissa studier har även föreslagit att företag bör ge de anställda "internetpauser" för fritt surfande.