Polismördads familj vill ha pengar

Den 27-årige brassen misstogs för att vara terrorist - sköts med 7 kulor i huvudet.


LONDON. Sommaren 2005. Jean Charles de Menezes mördas med sju skott i huvudet i Londons tunnelbana - av polisen, som trodde att han var en terrorist fullpackad med bomber. Tragedin fick genklang över hela världen.

I förra veckan bestämde åklagaren att inga poliser skulle stämmas för mordet på 27-åriga de Menezes, skriver Guardian. En överordnad jurist sa att det inte fanns tillräckligt med bevis att väcka åtal mot något individ på grund av den "förvirring" som uppstod på tunnelbanestationen. Ett beslut som enligt de Menezes kusin Vivian Figuierdo var "mycket upprörande".

Familjen säger nu att man kommer att söka kompensation för mordet. Enligt en medlem i gruppen Justice4Jean har det talats om siffror på runt 3,5 miljoner kronor.

– Men det kommer bli mycket mindre än så. Våra advokater förbereder förslag i denna stund och vi hoppas att det ska bli klart snart, tillägger medlemmen enligt Daily Star.

I och med förlusten i högsta domstolen säger familjen att man i stället kommer att lägga krut på att lobba för parlamentet om lagar gällande polisers ansvarsskyldighet, skriver Daily Express.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.