Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polismördads familj vill ha pengar

Nyheter | 16/02/2009 20:44

Den 27-årige brassen misstogs för att vara terrorist - sköts med 7 kulor i huvudet.

LONDON. Sommaren 2005. Jean Charles de Menezes mördas med sju skott i huvudet i Londons tunnelbana - av polisen, som trodde att han var en terrorist fullpackad med bomber. Tragedin fick genklang över hela världen.

I förra veckan bestämde åklagaren att inga poliser skulle stämmas för mordet på 27-åriga de Menezes, skriver Guardian. En överordnad jurist sa att det inte fanns tillräckligt med bevis att väcka åtal mot något individ på grund av den "förvirring" som uppstod på tunnelbanestationen. Ett beslut som enligt de Menezes kusin Vivian Figuierdo var "mycket upprörande".

Familjen säger nu att man kommer att söka kompensation för mordet. Enligt en medlem i gruppen Justice4Jean har det talats om siffror på runt 3,5 miljoner kronor.

– Men det kommer bli mycket mindre än så. Våra advokater förbereder förslag i denna stund och vi hoppas att det ska bli klart snart, tillägger medlemmen enligt Daily Star.

I och med förlusten i högsta domstolen säger familjen att man i stället kommer att lägga krut på att lobba för parlamentet om lagar gällande polisers ansvarsskyldighet, skriver Daily Express.

Skrivet av: