Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förstörde heroin – kastades i fängelse

Nyheter | 17/02/2009 06:52

Mannen ville sätta ett stopp för knarket som förstörde hans familj.

STORBRITANNIEN. Trebarnspappan Peter Drummond blev ursinnig när han fick reda på att hans syster missbrukade heroin. Han konfronterade knarklangarna och bad dem att sluta sälja knarket till hans syster och svåger. Men langarna ignorerade hans önskemål och fortsatte med försäljningen.

Missbruket började splittra hans familj och till slut blev han så desperat att han tog lagen i egna händer. 26-åriga Drummond bröt sig in i langarens hem och spolade ner fem av dennes heroinpåsar i toaletten. Något som han nu fått fängelse för.

– Jag vet att jag inte borde ha gjort det men de här människorna förstör min familj genom att ge dem heroin. Det orsakar stor kris i familjen och saker har varit så hemska att jag beslöt mig för att stoppa det, sade Drummond, enligt Daily Mail.

Under gårdagen arresterades 26-åringen för hemfridsbrott och olaga hot. Trebarnspappan får nu sitta två månader i fängelse.

– Det är helt otroligt att han fått fängelse för det här. Han är inte brottslingen i det är fallet, Peter är en riktigt bra pappa, säger Drummonds bror Mark.

Drummond är inte känd av polisen sedan tidigare och har aldrig begått något brott. Hans försvarsadvokat, Steve Lafferty, menar att hans handling skedde i ren desperation.

– Att ge honom fängelse för det här är löjligt. Det är ett skrattretande beslut och till och med advokaten skakade på huvudet, säger vännen Thomas Brown.

Skrivet av: