Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storbritannien dumpar gift i Afrika

Nyheter | 18/02/2009 19:41

Unga män och kvinnor jobbar i avfallsbergen.

Flera ton giftigt avfall som har samlats från Storbrittanien har illegalt skeppats till Afrika. Hundratusentals föremål som enligt brittisk lag måste återvinnas av specialister har packats in i containrar och skeppats till bland annat Nigeria och Ghana. Där har föremålen brutits ner till råmetall av unga män och kvinnor.

Lokala myndigheter har lagt ut återvinningen av elektroniska apparater på underleverantörer, som i son tur har inte tagit hand om detta utan skeppat det vidare till Afrika.

Den brittiska regeringen uppskattar att 500 000 ton avfall "försvinner" från landet, till ett värde av tiotals miljoner pund på den svarta avfallsmarknaden. Storbritannien är ansvariga för cirka 15 procent av Europas totala "försvinnande" av avfall.

Regeringen ska nu se över de lokala myndigheterna och deras underleverantörer för att få bukt med problemet, skriver Huffington Post.

Skrivet av: