Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

USA rycker in i knarkkriget

- 02/03/2009, 07:51 -

USA ger sig in i det mexikanska drogkriget.

USA:s försvarsminister Robert Gates säger att USA vill utöka den militära assistansen till Mexiko för att hjälpa landet bekämpa drogkartellerna.

Bara under de två första månaderna av 2009 har över 1 000 personer dödats i det mer eller mindre regelrätta krig som förs mellan den mexikanska regeringen och de tungt beväpnade kartellerna.

Gates uppger att det är den Mexikanska presidenten, Felipe Calderons, vilja att ta tag i problemet som nu gör att Washington visar intresse.

– Vad jag tycker folk måste uppmärksamma är det mod Calderon har visat genom att ta sig an det här. För en av anledningarna till att det har blivit en så kritisk situation är att hans företrädare vägrat att göra det, säger Robert Gates, enligt BBC.

Över 6 000 personer dödades förra året i det mexikanska drogkriget - vilket kan jämföras med knappt 5 000 stupade amerikanska soldater under irakkriget.

Klicka på pilarna ovan för fler bilder (varning för starka bilder).

Skrivet av: