USA rycker in i knarkkriget

USA ger sig in i det mexikanska drogkriget.


USA:s försvarsminister Robert Gates säger att USA vill utöka den militära assistansen till Mexiko för att hjälpa landet bekämpa drogkartellerna.

Bara under de två första månaderna av 2009 har över 1 000 personer dödats i det mer eller mindre regelrätta krig som förs mellan den mexikanska regeringen och de tungt beväpnade kartellerna.

Gates uppger att det är den Mexikanska presidenten, Felipe Calderons, vilja att ta tag i problemet som nu gör att Washington visar intresse.

– Vad jag tycker folk måste uppmärksamma är det mod Calderon har visat genom att ta sig an det här. För en av anledningarna till att det har blivit en så kritisk situation är att hans företrädare vägrat att göra det, säger Robert Gates, enligt BBC.

Över 6 000 personer dödades förra året i det mexikanska drogkriget - vilket kan jämföras med knappt 5 000 stupade amerikanska soldater under irakkriget.

Klicka på pilarna ovan för fler bilder (varning för starka bilder).

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.