Åt upp delar av man – kan inte fängslas

Rätten menar att mannen är psykiskt sjuk och därför inte kan dömas till fängelse.


KANADA. Vince Weiguang Li satt i början av augusti förra året på en buss mot Manitoba. Plötsligt fick han spel och började attackera en av passagerarna på bussen.

Tim McLean, 22, skulle möta en fruktansvärd död till mötes. Övriga på bussen flydde ut i panik och kunde genom bussens fönster på utsidan se hur Li högg McLean upprepade gånger. Sedan skar han av honom halsen med hjälp av saxar och knivar. Dessutom skars 22-åringens näsa, tunga och öra bort.

Som om det inte vore tillräckligt hemskt började Li också att sniffa på kroppsdelarna och ska enligt uppgifter ha ätit av McLeans kropp. Polis uppger att de såg honom "slicka av blodet från sina händer".

Men nu har en kanadensisk domstol fastställt att Li inte kan hållas ansvarig för brottet, trots att det var en "grotesk" och "barbarisk" attack. Detta då han bedöms som psykiskt sjuk. Han lider bland annat av schizofreni. I stället för att hamna i fängelse får han nu spendera sina dagar på ett mentalsjukhus.

Enligt mannens försvarare, John Scurfield, trodde Li att han attackerades och handlade därför bara i självförsvar.

– Han handlade bara i självförsvar och förstod inte att han gjorde fel, menar Scurfield, enligt Sky News.

McLeans anhöriga är mycket upprörda över beslutet och menar att Li slipper undan sitt straff.

– Han gjorde det fortfarande, även om det var hans sinne som spelade honom ett spratt. Det var han som var på bussen och skar upp mitt barn med en kniv, sade Caroll DeDelley, McLeans mamma, enligt Yahoo News.

Se mer om händelsen nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!