Sudans president varnar i Darfur

Sudans omdiskuterade president Omar al-Bashir besökte i dag det oroliga Darfur och varnade samtidigt alla kvarvarande utländska fredsbevakare.


Sudans omdiskuterade president Omar al-Bashir besökte på söndagen det oroliga Darfur och varnade samtidigt alla kvarvarande utländska fredsbevarare, diplomater och biståndsarbetare om att även de riskerar att utvisas.

– Jag har ett meddelande till att diplomatiska beskickningar i Sudan, alla fristående organisationer och fredsstyrkorna: de måste respektera landets styre. Om någon går längre än vad landets styre tillåter så kommer vi att sparka ut dem direkt, sade al-Bashir.

13 stora hjälporganisationer har de senaste dagarna utvisats från Sudan, som en direkt följd av att Internationella brottmålsdomstolen (ICC) utfärdat en arresteringsorder mot al-Bashir. Den sudanesiske presidenten anklagas för brott mot mänskligheten och krigsbrott. Myndigheterna hävdar i sin tur att biståndsorganisationerna vidarebefordrat falska bevis och vittnesmål till ICC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.