Pentagon: Kina terrar USA

Pentagon rasar mot kinesisk, lättklädd besättning.


WASHINGTON. Pentagon har fått nog av hur fem kinesiska fartyg med flit – och med "ökad aggressivitet" – under flera dagarhar förföljt amerikanska fartyg med amerikansk, obeväpnad besättning.

För att försvara sig så pumpade amerikanska fartyg ut massvis av vatten från brandsläckarslangar. Men den kinesiska besättningen var mycket envis och kontrade med att klä av sig inpå bara underkläderna. Trots vattnets massiva tryck så hängde den kinesiska besättningen kvar knappa fem meter från det amerikanska fartyget.

Obamas administration är mycket missnöjd med tilltaget och en protest mot attacken kommer att levereras till Beijings militärattaché på ett Pentagonmöte under måndagen, skriver Fox News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en domstol i New York.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.