Fredag 14 Maj
Stockholm

Låste in autistisk flicka

Sjuåringen hade varit "olydig" och låstes in i ett klaustrofobiskt rum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STORBRITANNIEN. En sjuårig flicka som lider av autism stängdes in i ett litet rum av sin lärarassistent. Detta efter att hon varit "olydig", skriver TES. Enligt uppgifter så hade flickan inte gjort sina läxor och blev ängslig i klassrummet. Till slut ansåg man att hon störde resten av eleverna och assistenten förde därför bort henne till det lilla rummet.

Melanie-Rose Wichmann mår mycket dåligt av det inträffade och säger att hon kände sig som en fånge. Sjuåringen lider nu av svåra ångestattacker och mardrömmar.

Personalen på skolan har ombetts att skriva ner ursäkter till flickan, efter att föräldrarna anmält incidenten. Flickans mamma tvingades sedan att ge dottern hemundervisning i sex månader, då man inte hittat någon lämplig plats för sjuåringen.

– Oavsett vad någon säger, oavsett om de har handikapp eller inte, så behandlar man inte barn så här, säger mma Barbara, enligt Daily Mail.

Lärarassistenten, som inte har någon erfarenhet av att arbeta med autistiska barn, arbetar fortfarande kvar på skolan. Dock är detta inget nytt inom skolväsendet. I vissa skolor i USA har man så kallade isoleringsceller, där barn som varit olydiga stängs in.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela