Tyske massmördaren fick psykvård

Inte en slump att han tog sig till psykkliniken.


Tim Kretschmer, 17, flydde till en psykklinik efter skolmassakern och sköt ihjäl en trädgårdsmästare.

Polisen trodde att det var en slump, men nu visar det sig att massmördaren var inlagd på kliniken förra året. Flykten till kliniken tros ha varit planerad.

– Han vårdades för depressioner på kliniken i Winnenden, men avbröt själv behandlingen, säger chefsåklagaren Sigfried Mahler.

Tim Kretschmer skrev inte in sig på kliniken. Istället tvingade han en bilist att köra honom till Wendingen där han sköt ihjäl två män. När han hamnade i eldstrid med polisen tog han sitt liv.

Patrick Schneider, 15, blev skjuten med tre skott men överlevde.

– Han kom in under tyskalektionen och sa ingenting, han bara sköt. Vi försökte gömma oss bakom bänkarna, säger han till The Sun.

Polisen har hävdat att massmördaren hade varnat för dådet i en internetchatt.

”Skit också Berndt, nu har jag fått nog av det här värdelösa livet. Alltid samma sak. Alla skrattar ut mig, ingen ser min potential. Jag menar allvar. Jag har vapen här. I morgon går jag till skolan, då blir det grillparty. Ni kommer att höra talas om mig. Kom ihåg namnet Winnenden", påstås han ha skrivit.

Nya uppgifter visar att det inte var Tim Kretschmer som skrev meddelandet. Det publicerades efter massakern enligt administratörer på chattsidan, skriver CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!