George Bush raggar sponsorer

2,6 miljarder kronor ska dras in till det nya presidentbiblioteket.


CRAWFORD. George W Bush kan få tufft att dra in tillräckligt med kollekt från den kristna högern och donationer från finmiddagar. Mitt under den brännande lågkonjunkturen och finanskrisen hoppas den förre USA-presidenten att dra in närmare 300 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder kronor till sitt presidentbibliotek i Dallas.

Bush och frun Laura har redan börjat att hålla privata middagar för välbärgade vänner som bidrar till biblioteket vid Southern Methodist University i Dallas. Där kommer ett monument att resas över honom, och hyllorna kommer att fyllas med material från hans presidenttid.

För två veckor sedan gjorde Bush ett gästspel, som många statskunskapsstudenter brukar drömma om. Helt oanmäld dök han upp vid en introduktionsföreläsning vid Dallasuniversitetet på morgonen som professorn Harold Stanley skulle hålla i.

Rektorn R Gerald Turner frågade de 29 sömniga studenterna tillsammans med Stanley om de "kände igen den 43:e presidenten i USA", enligt Politico.com.

Efter att ha talat i tio minuter och svarat på frågor i närmare 50 om allt från stimulanspaket till privatliv meddelade Bush att han inte sett Oliver Stones film "W", som porträtterar presidenten och att han alltid gick på kompetens när han valde sina närmaste medarbetare.

– Vilken professor som helst skulle bli avundsjuk på att ha ett sådant här gästspel i ens föreläsningssal, sa Stanley, enligt Politico.com.

Se ett klipp från W där "Cheney" försöker övertyga Bush om att attackera Irak, nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.

Polisen i Flen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka söder om Flen", skriver polisen på sin hemsida.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.