Måndag 15 Aug
Stockholm

Polisen skär ned på skydd av Bush

Dallaspolisens besparingar drabbar expresidenten George W Bush.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DALLAS. Finanskrisen har även drabbat USA:s förre president George W Bush personligen. Dallaspolisen skär ned på personskyddet som har kommit expresidenten till del vid Bushhemmet vid Preston Hollow, Texas.

Likt många tidigare politikertoppar skyddas Bush av den amerikanska säkerhetstjänsten Secret Service. Till detta har även Dallaspolisen varje vecka bemannat gatan utanför Bushs hem med en polis. Varje åtatimmarspass har det funnits bevakning till en kostnad av 300 000 dollar årligen.

– Vi var helt enkelt tvungna att skära ned. Vi är på väg att göra oss av med folk, säger en person på Dallaspolisen till The Dallas Morning News.

Dallaspolisen dras med stora ekonomiska bekymmer och har ett underskott på 190 miljoner dollar. Det har spekulerats i att 190 personer av de 739 anställda kan få lämna sina jobb.

– Från tidpunkten då förre presidenten kom hit har vi jobbat med Secret Service för att avgöra vilken typ av bevakning som krävdes, säger David Kunkle, chef på Dallaspolisen, till The Dallas Morning News.

Tidigare skyddade också polisen Bush när han deltog i offentliga uppträdanden. Sedan en tid tillbaka har det skyddet upphört. Secret Service vill inte berätta om vilka ändringar i personskyddet kring Bush som har gjorts, men säkerhetstjänsten ser löpande över skyddet.

– Vi jobbar fortfarande med polisen. Inget har påverkats negativt. De har varit utmärkta i att hjälpa oss med det vi behöver. Under de 21 år som jag har jobbat med olika lokala polismyndigheter har Dallaspolisen varit en av de mest samarbetsvilliga, säger Rob Caltabiano, talesperson för Secret Service, till The Dallas Morning News.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.