USA ratar Bushs personal

- 22/02/2009, 15:58 -

Inte ens de hökigaste jobbnästena har plats för förre presidentens medarbetare.

Det ser ut att bli ett "skitår" även för George W Bushs forna medarbetare. Trots att de jobbade hos presidenten går fortfarande 70-75 procent av de närmare 3 000 arbetslösa. Inte ens de mest konservativa tankesmedjorna i Washington D.C. har utrymme för att ta sig an personalen. Jobbutsikterna ser mörka ut i finanskristider.

– Det är mycket värre än när Ronald Reagan, George H.W. Bush och Bill Clinton lämnade Vita huset, säger Carlos M Gutierrez, som tjänstgjorde som handelsminister under Bushadministrationen, till Wall Street Journal.

De konservativa tankesmedjorna, som annars brukar ha givna jobbalternativ till förfogande, har inget intresse i att anställa Bushpersonal från de lägre domänerna när demokraterna har kontroll över Vita huset och kongressen. Det finns inga naturliga band då till maktens centrum och det blir inaktuellt att lobba ordentligt.

– Bush låga opinionssiffror vid slutet av hans mandatperiod hjälper inte direkt heller, säger rekryteraren Leonard Pfeiffer IV till Wall Street Journal.

Vissa har dock inte haft några problem att fixa jobb. Förre finansministern Henry Paulson har gått till Johns Hopkins University och förra utrikesministern Condoleezza Rice har gått tillbaka som professor i statskunskap vid Stanford University.

Skrivet av: