Egypten vinterns hetaste resmål

Egypten och USA blir allt hetare som resmål, medan intresset för Thailand svalnat. Researrangörerna har dragit ner på sitt reseutbud och resenärerna har blivit mer priskänsliga. (TT)


Egypten och USA blir allt hetare som resmål, medan intresset för Thailand har svalnat.

Researrangörerna har dragit ner på sitt reseutbud och resenärerna har blivit mer priskänsliga. Det är några av slutsaterna i resebyrån Tickets undersökning om bokningsläget och trender inför vintern.

Thailandsfebern har lagt sig och nu är det Egypten som lockar allt fler charterresenärer. Förklaringen är den kortare restiden och att resenärer har blivit mer priskänsliga.

Även bokningarna till USA har ökat kraftigt. Trots att dollarn förstärkts rejält de senaste månaderna står resmål som Miami och Florida fortfarande mycket högt i kurs.

Intresset för att resa bort på vintern ökar allt mer liksom intresset för upplevelse- och aktivitetsresor. Däremot har intresset för lågprisboende och sommarsemester svalnat. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Skellefteå rapporterar om fylleri / lob

Polisen rapporterar om rån, Malmö

"Personrån, Särlagatan", skriver polisen på sin hemsida.

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

Ett stort tv-torn i ukrainska Charkiv har raserats, meddelar en journalist från nyhetsbyrån AFP, efter att det rapporterats om en rysk attack mot staden.

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

1 timme sedan
Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i flerfamiljshus i Eskilstuna.", skriver polisen på sin hemsida.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

1 timme sedan
Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.