Mordmisstänkta släppta i Nordirland

Fem personer, gripna som misstänkta för medverkan i morden på två soldater och en polis i Nordirland, släpptes i dag.


Ytterligare fem personer, gripna som misstänkta för medverkan i morden på två soldater och en polis i Nordirland, släpptes på onsdagen genom ett domstolsutslag som ses som ett bakslag för Storbritanniens hårda antiterrorlagar.

Domaren Brian Kerr underkände ett beslut av en lägre rätt att ge polisen mer tid att förhöra sex gripna om de tre morden den 7 och 9 mars. Fem av de sex försattes därpå på fri fot. Den sjätte kvarhålls och hans advokat sade att han har återhäktats.

Antiterrorlagarna ger brittisk polis rätt att hålla misstänkta i upp till 28 dagar. Kerrs beslut - grundat på en formalitet - kan därför knappast välkomnas av premiärminister Gordon Brown som ofta har sagt sig vara fast besluten att stärka lagarna mot terrorism.

Fyra av de fem frigivna har suttit gripna sedan den 14 mars i samband med morden på de två brittiska soldaterna på en förläggning i Nordirland. Polisstationen där de har kvarhållits ligger bara någon kilometer från förläggningen där soldaterna mördades då de tog emot en pizzaleverans.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!