15-åring får livstids fängelse för mord

Tonåringen slog brutalt ihjäl en kvinna med ett basebollträ.


En tonåring som brutalt mördat en brittisk turist i Nya Zeeland har nu dömts till livstids fängelse. Jahche Broughton blir därmed den yngste någonsin att dömas till straffet i landet, då han bara är 15 år gammal.

Den var under förra året som 26-åriga Karen Aim var på väg hem efter en utekväll på stan i turistorten Taupo. Brougthon upptäckte 26-åringen och slog henne sedan till döds med ett basebollträ. Då var han bara 14 år gammal.

– Jag hade varit stolt över att leda henne till altaret i en bröllopsklänning, i stället fick jag bära hennes kista, säger pappa Brian, som är förkrossad över dotterns död, enligt Daily Mail.

Under rättegången har 15-åringens mamma sagt att hennes son var älskad och att han fick en god uppfostran. Men Aim var inte hans första offer. Enligt uppgifter hade Brougthon två veckor tidigare attackerat en 17-årig flicka, som blev svårt skadad.

15-åringen måste nu avtjäna minst 12 års fängelse innan han kan ansöka om ett tidsbestämt straff, skriver Times Online.

Mer nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.