Mentalsjuk misstänkt för bibelmord

En mentalsjuk 27-åring misstänks för mord efter skottlossning i baptistkyrka.


En mentalsjuk 27-årig man har delgetts misstanke om mord och misshandel efter helgens skottlossning i en baptistkyrka i Maryville i Illinois. Det egentliga motivet bakom dådet är dock fortfarande oklart.

Den 27-årige mannen, som heter Terry J. Sedlacek, tog sig in i kyrkan under gudstjänsten och sköt fyra skott mot pastorn. Minst ett skott uppges ha tagit i prästens bibel men de andra tog hans liv. När pistolen hängde sig högg 27-åringen sig själv i buken med en kniv.

Två församlingsmedlemmar som övermannade mannen fick lindriga knivskador.

Grannar beskriver mannen som instabil och berättar att han ibland brukar stå på gatan utanför huset och skrika obsceniteter. Enligt gärningsmannens mor började sonens problem på gymnasiet sedan han smittats av borrelia efter att ha blivit fästingbiten.

Enligt amerikanska myndigheter är mentalsjukhdom på grund av borrelia något ytterst ovanligt, och "inte känt för att skapa våldsamt uppträdande".

Gärningsmannen Sedlacek ska enligt vittnen ha utbytt några ord med pastorn innan han sköt de dödande skotten.

– Det enda vi vet är att den misstänkte sa något tll pastorn och att pastorn svarade tillbaka, men vi vet inte vad som sas, säger polismannen Larry Trent till CNN och fortsätter:

– Det verkade nästan som om pastorn kände igen honom, men vi är inte säkra på det alls dock,

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!