Stockholm

Åtta dödsskjutna på vårdhem i USA

En beväpnad man sköt ihjäl åtta människor på ett vårdhem i North Carolina.


Läs mer

En beväpnad man sköt på söndagen ihjäl åtta människor på ett vårdhem i Carthage i North Carolina. Sju av de dödade var boende på vårdhemmet, den åttonde en anställd, sade polisen vid en presskonferens. De som sköts var mellan 78 och 98 år gamla.

Gärningsmannen, identifierad som en 45-årig man, kom till vårdhemmet för demenssjuka på förmiddagen lokal tid. Flera personer ska ha skadats vid skottlossningen, en av dem en polisman. Förövaren skadades också under attacken och fördes tillsammans med övriga skadade till det lokala sjukhuset, rapporterade tevekanalen WRAL.

–Jag har aldrig upplevt att någon blivit felbehandlad eller liknande på vårdhemmet, berättar Bobby Dunn, vars 89-åriga mamma bodde på vårdhemmet, enligt CNN.

Polisen har inte uppgett något tänkbart motiv för attacken eller om gärningsmannen hade någon relation till inrättningen som har 90 vårdplatser. Enligt nya uppgifter led mannen av dödlig cancer, men i nuläget har polis inte uttalat sig om mannens tillstånd kan kopplas till dådet.

Det var det tredje stora skottdramat i sydöstra USA den här månaden. Den 10 mars dödade en 28-årig man i Alabama tio människor, bland dem sin mamma. Den arbetslöse mannen tog därefter sitt liv.

Fem dagar senare sköt en man ihjäl fyra människor, däribland sin hustru, innan han begick självmord.

CNN rapporterar:

Se polischefen i Carthage hålla presskonferens:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.