Elva döda i Alabama-massaker

Minst elva personer, inklusive gärningsmannen, dödades i vilt skjutande i USA.


ALABAMA. Minst elva personer, inklusive den misstänkte gärningsmannen, dödades i en vild skottlossning i två småstäder i södra Alabama på tisdagen, uppger CNN.

Bland de dödade finns hustrun och ett barn till vice sheriffen i den lilla staden Geneva.

– Han sköt mot helt vanligt folk som var ute på stan i ärenden bara, säger senator Harri Anne Smith till CNN.

Federala myndigheter uppger att de väntar att dödssiffran kommer att stiga ytterligare.

Skjutandet inleddes på en bensinstation i den lilla staden Samson, med omkring 3 000 invånare. Där ska den ensamme gärningsmannen ha skjutit en kvinna, uppger polisens talesman Jim Stromenge för Fox News.

Därefter ska gärningsmannen ha begett sig till ett hus där han uppges ha skjutit fem personer. Det är oklart om mannen var släkt med familjen som dödades, enligt lokala nyhetsbyrån ABC .

Gärningsmannen är ännu oidientifierad.

Mannen sköt vilt omkring sig på åtminstone fyra olika platser, och dödade minst tio personer, med ytterligare många fler skadade. Bland de skadade finns bland anant en polischef i staden Samson, efter att gärningsmannen skjutit ett antal skott emot en polisbil.

Efter att ha dödat minst tio personer begav sig mannen in på en fabrikslokal, som var mannens tidigare arbetsplats. Där tog han sitt liv genom att skjuta sig själv inför runt 400 ögonvittnen på plats, uppger CNN.

Federala polisen FBI har skickat en agent för att assistera utredningen på plats i Alabama.

Myndigheterna utreder också en mordbrand på en plats i näraliggande Coffe County, där ett lik har hittats. Den händelsen tros ha samband med skottlossningen, säger polismannen Steve Jarrett till CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

VMA om kraftig brand i Södertälje

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.